Espai de Joc

L´ Espai de joc és el projecte  on els més petits de la casa són  acompanyats per adults, per poder gaudir d´ un entorn segur i respectuós  per desenvolupar un  joc lliure i espontani.

Un espai on les  acompanyants vetllen per la seguretat, l’harmonia i l’equilibri amb l’entorn i  els infants. Una  tasca que es caracteritza per un acompanyament respectuós i consciente, amb serenitat, per tal d’observar i atendre les necessitats dels infants.

Aquest espai està preparat per a nens i nenes de 1 a 6 anys, en edat d’escolarització no obligatòria i amb la presència de una figura de referència de l´infant.

ojosdeninhio5

 

 

 

És l´espai preparat per a infants , on poden jugar de forma lliure i espontània.Ells són  els protagonistes del seu propi aprenentatge.Els petits comparteixen l´espai amb d´altres infants i amb les respectives famílies que els acompanyaran durant l´estada a l´espai.

Horari   flexibles en funció de les necessitats de les famílies.

Esmorzar TataKüa inclòs. ( pa artesà farines naturals , fruita del temps,galletes artesanes…)

Servei de carmanyola.

És important que les famílies avisen un dia abans per organitzar l´espai.

Hi haurà un màxim d’adults i d’infants compartint l ‘espai.Els adults acompanyants  dels infants hauran de respectar els pactes de funcionament i presència  que s’hauran consensuat i explicat prèviament, des de l’assamblea de famílies.

Per més info Contactar amb:

espaitatakua@hotmail.com

 

 

Que Compartirem…
Una Pedagogia activa no -directiva amb materials treballats especialment per a ells.
Un espai de joc i criança en  família.
Un ambient relaxat i familiar.
Xerrades, tallers i trobades.

Principis pedagògics

La nostra energia  s´encamina a l´esforç d´aptar-nos a les necessitats individuals de cada nen i nena a cada moment concret del seu desenvolupament. Per a això, ens sembla fonamental no tancar-nos a cap proposta pedagògica, emprant la que millor s’adapti a cada circumstància i cada nen concret.

Per aquest motiu, encara que ens resulten molt atractives les metodologies emprades arreu del món, que es vénen practicant , no creiem que cap d’aquestes propostes pedagògiques s’ajustin per si soles a l’extraordinària complexitat de cadascun dels nostres nens i nenes.Cada experiència té un entorn,, unes famílies…en definitiva un context que la fa única. En canvi,sí que usem molts dels seus materials, que ens semblen excel·lents com a instruments per despertar i agitar la curiositat innata dels nens i nenes.

Aquesta proposta d´Espai de joc Tataküa;
Té una ferma convicció en la bondat natural dels éssers humans.
L’amor i el respecte mutu com a bases de la convivència.
Absència de correccions o pressions externes per forçar els aprenentatges.
Llibertat del nen/a en l’elecció de les activitats en funció dels seus interessos interns, és a dir, absència de currículums(fitxes) prefixats.
Ambient elaborat acuradament per despertar i sostenir la curiositat innata de nen.
Coneixement profund dels estadis de desenvolupament i períodes sensibles genèrics en el desenvolupament de l’ésser humà, amb la finalitat d’aprofitar-los quan es presenten.
Coneixement profund de cadascun dels nens i nenes, de les seves circumstàncies personals, motivacions i interessos, que necessàriament han de modular els estadis i períodes genèrics, fent de cadascun d’ells un ésser humà únic i irrepetible.
Tracte personal amb cadascun dels nens i nenes i amb les seves famílies.
Ambient relaxat i familiar.

images (3)

 

Deixa un comentari