No- directivitat

Reportaje-Escuela-Molins-CARMEN-SECANELLA_EDIIMA20130704_0489_14

 

No – directivitat

Els adults que compartirem espai Tataküa ens haurem de conscienciar col·lectivament per a tenir una presència no -directiva en l´espai. Arribant a un consens de mínims sobre quina ha de ser la nostra actitud enfront a un procés maduratiu i de desenvolupament naturals dels infants amb qui compartirem espai i temps.

Els adults acompanyants seran persones informades i documentades dels conceptes teòrics referents a la no-directivitat i la pedagogia activa que exposen diferents autors i autores predecessores als nostres dies, i tindran la funció d’observar, percebre, comprendre, facilitar… els processos de desenvolupament de cada infant.

Els infants necessiten poder experimentar , jugar  i manipular sense la directivitat de l´adult. Els nostres ambients i espais han de ser rics en materials estructurats i no estructurats, que els permetin la lliure circulació de pensament , que fomentin activitats obertes amb respostes múltiples , que permetin la construcció a partir de la seva pròpia experiència.

Els infants aprenen a posar-se reptes quan l´adult que està al seu costat i confia en les seves capacitats , li ofereix un entorn ric i segur , l´acompanya amb la seva presència  i li dóna el temps necessari.

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s