No – directivitat
Els adults que compartirem espai Tataküa ens haurem de conscienciar col·lectivament per a tenir una presència no -directiva en l´espai. Arribant a un consens de mínims sobre quina ha de ser la nostra actitud enfront a un procés maduratiu i de desenvolupament naturals dels infants amb qui compartirem espai i temps.
Els adults acompanyants seran persones informades i documentades dels conceptes teòrics referents a la no-directivitat i la pedagogia activa que exposen diferents autors i autores predecessores als nostres dies, i tindran la funció d’observar, percebre, comprendre, facilitar… els processos de desenvolupament de cada infant.
Els infants necessiten poder experimentar , jugar i manipular sense la directivitat de l´adult. Els nostres ambients i espais han de ser rics en materials estructurats i no estructurats, que els permetin la lliure circulació de pensament , que fomentin activitats obertes amb respostes múltiples , que permetin la construcció a partir de la seva pròpia experiència.
Els infants aprenen a posar-se reptes quan l´adult que està al seu costat i confia en les seves capacitats , li ofereix un entorn ric i segur , l´acompanya amb la seva presència i li dóna el temps necessari.