Bosc Escola Tataküa

Teniu un fill o filla a partir de 3 anys,vos agradaria que la natura fos el seu espai d´aprenentatge ???

Tant si va a l´escola com si no, vos heu imaginat mai que pogués participar d´un grup d´infants de diverses edats , i en un entorn natural…on VIURE seria el seu objectiu…

IMG_20170308_120048

I mentres vivim…aprenem?…

Descoberta d´un mateix i dels altres( autoconeixement i gestió de les emocions ) ,Psicomotricitat ( Joc i moviment ) , , valors relacionals ( relacions afectives i comunicatives ), hàbits ( autonomia personal i relacional )

 i podríem adquirir ; consciència de l´entorn ( experimentació i interpretació , exploració, raonament i representació…), llengiatge oral i escrit…musical,plàstic…

Durant el curs 2016-2017 hem tingut el primer grup d´infants del projecte Bosc Escola Tataküa amb el qual hem volgut acompanyar aquesta naturalització dels aprenentatges i fer de lo quotidià un espai per ser, sentir i crèixer amb llibertat i responsabilitat.

img_20161207_120152

Per això amb el Bosc Escola  volem acompanyar per…

– Oferir un espai d´aprenentatge actiu, per què a  través de l´acompanyament no- directiu i de propostes, els infants poguen crèixer en un clima  de respecte, donant-los seguretat i confiança ,  tot  mantenint viva la seva curiositat per a prendre ,així com,  afavorint la creativitat i l´ imaginació  individual i col.lectiva.

– Compartir amb els infants espais de comunicació lliure, d´acompanyament als conflictes, de treball d´acords i límits, tot permetent l´ autorregulació de grup sana , sense presses ni pressions,  pre-judicis, ni etiquetes  . Converses entre infants, entre adultes i infants,converses espontànies i divertides,converses amb un mateix, converses amb càrregues emocionals,converses…amb temps per a ser escoltades i compartides.

IMG_20170307_115132

– Descobrir a través del joc i  materials ( estructurats i poc estructurats), elements  de la lecto-escriptura i la lògico- matemàtica tot adaptant-nos a les necessitats i interessos individuals de cada infant ( ràtios de 5 infants  a 1 adluta ).Afavorir l´actitud activa de fer-se preguntes i buscar respostes, desenvolupant eines i recursos per conèìxer el món que ens envolta.

IMG_20170317_112901

– Acompanyar en els processos de vida pràctica, creixement autònom i experiències en comunitat.

– Donar el valor al temps des de la percepció dels infants. El temps per a una adulata moltes vegades no es correspon amb la percepció d´un infant, aprendre a respectar estos tempos, a no anticipar-nos, a no voler anar més ràpid que ells.Un aprenentatge  sense la pressió d´un currículum al que no s´ha d´arribar.La generació d´idees, la creativitat necessiten d´un entorn favorable per a desenvolupar-se , i aquest entorn s´ha de coure a foc lent, amb temps .

( Tataküa vol dir forn…un forn lent, de masses lentes,on l´alquimia de la natura crea una simbiosi amb l´art de l´ésser humà, l´art de viure)

Un dia  al Bosc Eskola Tataküa

– entrades relaxades

– temps de joc lliure i espontani

– temps de grup ( rotllanes, propostes…

-temps en el bosc habitat ( d´interacció amb l´entorn natural, caminades, excursions exploratòries… )

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s