Entorn Natural

L´entorn Natural

L´espai és l´ambient viu que ens acompanya i  s´enmarca en un entorn natural i rural , la grarriga del Montsià.

Som a la falda del Montsianell,  turó (292 m) situat al Nord de la serra de Montsià. Tot i la seva baixa alçada és un molt bon mirador del delta de l’Ebre, bona part de les comarques del Montsià i el Baix Ebre, del massís dels Ports i de les serres properes com la mateixa serra de Montsià, la de Les Veles i la Cardó-Boix; perquè està en voltat de terreny pla com ho és el delta de l’Ebre (Nord i Est) i la plana del Montsià (Oest)

300px-Montsianell10

i la garriga ; ” entre oliveres i garrofers, marges de pedra seca i arbres fruiters “

IMG-20170503-WA0003

Tenim un enorn rural lligat a la cultura i les tradicions…i un bosc mediterrani caracteritzat per la zona on està…un mirador al DELTA de l´EBRE.

El Delta de l’Ebre, amb 320 km2, és la segona zona humida més important de la Mediterrània occidental, després de la Camarga francesa.

S’hi troben nombrosos hàbitats naturals força rars a la resta de Catalunya: grans llacunes d’aigua salobre (com la Tancada) o més dolces (com l’Encanyissada), quilòmetres de platges amb camps dunars (el Fangar) i erms salats (erms de la Tancada, punta de la Banya), surgències d’aigua dolça (els ullals), badies somes (el Fangar o els Alfacs), boscos de ribera i illes fluvials que, conjuntament amb els ecosistemes originats per l’home, arrossars i salines, constitueixen un paisatge únic de gran riquesa natural.

 

Natura i cultura de l´entorn….sàvia combinació…un espai plenet  a rebentar d´aprentatges vius !!!

Amb aquest escenari vivim aventures diàries i les integrem amb una mirada atenta i respectuosa!!!

Ens impregnen les vivències de l´IMAGINARI COL:LECTIU…aprenem respirant el present , respectant el passat i motivats pel futur, creixent juntes i junts en aquest entorn ens cuidem i compartim l´art de viure, pensar i sentir!!!

Una experiència única,on la natura mos envolta de cicles reals,de colors,de moviments migratoris,d´olors,de sabors….en definitiva un entorn viu per a una escola viva.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s