Fa dies que explorem la primavera…des de l´olor de la tarongina a les plantes SILVESTRES !!

I es que si parléssem en un altre context poder parlaríem de males herbes…vos sona ?

Que curiós…mala herba!!!

Doncs amb el temps i les experiències viscudes ens n´adonem que amb aquestes males herbes es poden aprendre moltes coses , sobretot que n´hi ha moltes i que no són dolentes tot i que amb algunes s´ha d´anar amb compte….

i si obres la mirada a l´entorn… te n´adones que igual tan males no són…

Tot allò silvestre,  més que dolent…és desconegut…i de vegades allò desconegut mos inspira desconfiança…però res més bonic que estar despert i amb ganes d´aprendre per a descobrir i jugar amb el món de les males herbes, o bones herbes o plantes SILVESTRES!!!jajaja

I és per això que ens agrada descobrir-les , observar-les i si podem nombrar-les, tocar-les olorar-les…però per a que tot això succeeixi hem d´estar en un entorn natural!!!

I jugar a fer sopa de dents de lleó!!

IMG_20170404_124656

Una espècie silvestre és aquella que creix de forma espontània en una comunitat vegetal sense que l’home la hi hagi plantada. Si només les birbéssem perquè molesten…s´acavarien perdent…

I si al sorral…apareix un fonoll….què podem fer..doncs el deixem créixer…i així podrem tindre l´oportunitat de conèixe-la…i saber totes les propietats que aquesta planta silvestre té i poder així deixar de dir-li mala herba!!!

IMG_20170404_124159

Les nostres amigues les plantes silevestres….

…espècies que tots tenim a l’abast, que no necessiten ser cultivades perquè creixen de forma espontània, i que s’havien utilitzat durant segles però que actualment molt poca gent coneix i encara menys gent utilitza. Estem parlant de totes aquelles espècies silvestres comestibles que tradicionalment eren components habituals de les amanides, en algunes ocasions com a ingredient principal i en d’altres com a complementari.

Gramínies, dents de lleó, calèndules, fonoll, esparregueres, borraines, verdolaga, alls de bruixa,rosella, vinagrella, ortiga…i si estem atententes en podríem descobrir moltes més!!!

I entre floreta i herbeta…sempre apareix alguna formiga forçuda o marieta voladora…quantes sorpreses ens ofereix LA NATURA!!!

VIATGEM!!!VIATGEM!!!vos invitem a  viatjar com sempre…a l´imaginari col.lectiu…qui no haurà jugat amb les espigues que s´enganxen a la roba….o a pujar arbres…tot molt silvestre o salvatge com ho volgueu interpretar…tot espontàni i viu!!!

Tot respectant un interés comú per aprendre….

fIMG-20170408-WA0023

salut i herbetes silvestres!!!

Una PRIMAVERA molt SILVESTRE

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s